bedrijfsbus-verzekering-vervoersdekking

Bedrijfsbus alert: vergeet de vervoersdekking voor gereedschap niet!

3 augustus 2023 | Door: Snelvoorelkaar.nl

Ben jij ZZP'er met een eigen bus? Dan is je grootste nachtmerrie om 's morgens de ontdekking te doen dat jouw bestelbus, die 's nachts altijd op de oprit staat, compleet is leeggeroofd. De dieven haalden de vergrendeling van de deuren door een zijruitje in te slaan, waarna ze er met al jouw spullen vandoor zijn gegaan. Je schat in dat er voor zo'n 6000 tot 8000 euro aan gereedschap gestolen is. Je hebt een WA-verzekering met beperkt casco, maar wanneer je de verzekeringsmaatschappij belt om de schade te melden, hoor je dat jouw gereedschap niet verzekerd is. Hoe zit dat?

Onduidelijkheid over dekking verzekering

Bij een bedrijfsautoverzekering met beperkt casco of een all-riskverzekering is de schade aan de bestelauto die veroorzaakt wordt door inbraak wel gedekt. Maar hetgeen dat uit de bestelbus gestolen wordt, of beschadigd raakt, niet. Soms worden 'niet-autogebonden voorwerpen' zoals een zonnebril of kinderzitje door de verzekering vergoed. Hierdoor kun je in de veronderstelling zijn dat jouw polis ook de zakelijke inhoud van jouw bestelbus dekt. Dit is niet het geval. Het betreft alleen particuliere bezittingen. Je kunt namelijk ook privé rijden in jouw zakelijke auto. Voor jouw waardevolle zakelijke gereedschappen of instrumenten moet je daarom een extra vervoersdekking afsluiten.

Zakelijke vervoersdekking

Bij jouw bedrijfsautoverzekering of bestelautoverzekering heb je de mogelijkheid om een vervoersdekking af te sluiten. Deze extra vervoersdekking, vanaf ongeveer 10 euro per maand, zorgt ervoor dat het gereedschap dat in jouw auto ligt, altijd meeverzekerd is. Tegen diefstal maar ook bij beschadiging door een ongeval. Dus zowel op de oprit bij jou thuis of onderweg, van of naar een klant. Je bepaalt zelf de hoogte van het verzekerde bedrag. Uiteraard geldt voor een inbraak dat er wel duidelijke braaksporen moeten zijn om te kunnen claimen.

Kunnen wij je helpen?

Wij van Snelvoorelkaar.nl raden jou als ZZP'er die rondrijdt met een bedrijfsauto vol waardevolle spullen een zakelijke autoverzekering met extra vervoersdekking aan. Voor slechts enkele tientjes per jaar ga je dan goed verzekerd de weg op en kom je niet voor nare verrassingen te staan. Maak zelf de afweging welke aanvullende verzekeringen belangrijk zijn voor jouw onderneming. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor rechtsbijstand, een inzittendenverzekering of in dit geval een verzekering voor de lading. Je kunt eenvoudig online een passende verzekering afsluiten voor uw bestelauto. Check op Snelvoorelkaar.nl wat voor u de beste keus is op het gebied van automotive verzekeringen.

envelopecamera-video
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram