Verzuimverzekering

Is uw werknemer langdurig ziek? Of bent u bang dat een werknemer langere tijd afwezig is door ziekte? In veel gevallen moet u het loon van de werknemer tot wel twee jaar lang doorbetalen. En u loopt het risico dat uw werknemer arbeidsongeschikt wordt. Een verzuimverzekering kan u helpen om de kosten van lang verzuim te dekken. Onze specialisten helpen u graag om de verzekering te vinden die het beste bij uw onderneming en situatie past.

Direct online afsluiten
Jarenlange ervaring in zakelijk verzekeren
Besparen op uw bedrijfsverzekeringen

Offerte aanvragen verzuimverzekering

Stap 1 van 2

Dit is de verwachte bruto loonsom over het lopende jaar van al uw werknemers inclusief alle vaste bestanddelen zoals vakantiegeld.

Waarom een verzuimverzekering?

Een langdurig afwezig personeelslid brengt veel zorgen voor u mee. Denk niet alleen aan geld dat u door moet betalen, maar ook tijd en geregel. Een verzuimverzekering neemt een aantal van deze zorgen voor u weg. Waarom zo'n verzekering een goed idee is, we zetten het graag voor u op een rijtje:

 • Al verzekerd  vanaf €20,- per maand
 • Vergelijking van alle aanbieders in Nederland
 • Salariskosten van zieke werknemer worden gedekt
 • Extra kosten voor re-integratie en preventie worden vergoed
 • U kiest zelf de risico’s die u wilt verzekeren

Wat kost een verzuimverzekering?

De kosten voor een verzuimverzekering verschillen per situatie. De premie wordt onder andere berekend op basis van:

 • De beroepsklasse
 • Het aantal medewerkers
 • Ziekteverzuimcijfers afgelopen jaar
 • Het door u gekozen dekkingspercentage
 • Het door u gekozen percentage werkgeverslasten
 • De hoogte van het gekozen eigen risico

Fritz Schulz

Informatie is makkelijk te vinden en snelle reactie op vragen

4/5
1 2 3 12

Wat is een verzuimverzekering?

Een verzuimverzekering is een verzekering waarmee u uw bedrijf verzekert voor en loondoorbetalingsverplichting wanneer uw medewerker(s) langdurig ziek worden. Het wordt ook wel een ziekteverzuimverzekering genoemd. U heeft als werkgever namelijk de plicht om uw medewerker tot wel twee jaar na zijn of haar ziekmelding (gedeeltelijk) door te betalen. Daarnaast kunnen re-integratie en begeleiding van de medewerker nog extra kosten met zich meebrengen. Een verzuimverzekering helpt u om deze kosten te dekken.

 • Dekt de financiële risico’s van ziekteverzuim
 • Voorkomt dat ziekteverzuim de voortgang van uw bedrijf in gevaar brengt
 • Dekking tegen extra kosten voor re-integratie en preventie

Is een verzuimverzekering verplicht?

Het is bij wet niet verplicht om een verzuimverzekering te hebben. Het afsluiten van deze verzekering is echter wel aan te raden, zeker wanneer u actief bent in het MKB. De financiële gevolgen van een langdurig ziek geworden werknemer kunnen dan grote impact hebben op uw onderneming. Ook wanneer extra hulp van bijvoorbeeld een arbo dienst gewenst is, kan een verzuimverzekering deze kosten dekken.

Dekking verzuimverzekering

Bij de keuze voor een verzuimverzekering kunt u kiezen voor een dekking van 70 of 100%. Belangrijk is om hierbij onderscheid te maken tussen het eerste en het tweede jaar dat uw werknemer ziek is. In totaal wordt er over die twee jaar maximaal 170% van het salaris uitgekeerd. Naast de vergoeding van het salaris, kunt u ok kiezen voor het aanvullend verzekeren van de werkgeverslasten, dit kan tot wel 30%.

Verzuimverzekering voor ZZP’ers

Wanneer u zelfstandige bent zonder personeel is het ook belangrijk om een regeling voor uzelf te treffen voor het geval u langdurig ziek wordt. U kunt dit risico dekken door middel van een arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Execution only
U overweegt een financieel product af te sluiten zonder voorafgaand advies. Dit heet execution only. U maakt zelf de keuze dat dit product naar uw oordeel het beste past bij uw situatie. Wij zijn daarom op grond van de Wet op het financieel toezicht (Wft) verplicht u over het volgende te informeren:

In het geval van execution only beperkt onze dienstverlening zich tot bemiddeling en serviceverlening bij de totstandkoming van het door u zelf geselecteerd financieel product. U verklaart goed op de hoogte te zijn van financiële producten in het algemeen en welke specifieke financiële producten bij u passen. Ook kent u de fiscale wetgeving omtrent het financiële product van uw keuze en uw financiële positie. U ziet daarom af van de mogelijkheid om een persoonlijk advies te ontvangen en de daarbij behorende verplichting een uitgebreid klantprofiel op te stellen.

Als financieel dienstverlener kunnen wij daardoor niet controleren of het financieel product dat u overweegt af te sluiten past bij uw persoonlijke situatie. Wij aanvaarden daarom geen enkele aansprakelijkheid voor mogelijke schade indien mocht blijken dat de afgesloten verzekering of financieel product niet aansluit bij uw persoonlijke situatie (of die van andere belanghebbende bij dit product). Ook kunnen wij niet aansprakelijk worden gesteld voor schade als achteraf blijkt dat er betere alternatieven mogelijk waren, aangezien wij hierover niet hebben kunnen adviseren.

Het afsluiten van een financieel product op basis van execution only is uitsluitend geschikt voor klanten die goed op de hoogte zijn van financiële producten in het algemeen en die over voldoende kennis en ervaring beschikken om zelfstandig een financieel product uit te kiezen. Indien u twijfelt of u over voldoende kennis en ervaring beschikt dan raden wij u aan om alsnog persoonlijk advies in te winnen.

Goed geregeld & snel voor elkaar!

eenvoudig vergelijken én afsluiten
een (forse) kostenbesparing
keuze uit alle verzekeraars van Nederland
24/7 vergelijken en afsluiten
Persoonlijk advies, snelle gratis opzegservice

Komt u er niet uit?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn zo wel telefonisch als online te bereiken via verschillende kanalen.
Contact opnemen
envelopecamera-videochevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram