Cyberverzekering

Bescherm uw bedrijf tegen cyberrisico’s

De impact van een cyberaanval is erg groot. Een cyberverzekering is in deze tijd dan ook geen overbodige luxe meer. Stel uzelf eens voor dat uw kassasysteem wordt gehackt, waardoor er klantgegevens op straat komen te liggen. Daar moet u niet aan denken. Cybercriminaliteit komt helaas steeds vaker voor. Snelvoorelkaar.nl helpt u graag om u te verzekeren tegen een dergelijke hack of datalek, met het stilvallen van uw bedrijfsactiviteiten als gevolg. Bent u toch het slachtoffer geworden van cybercrime? Dan is het een fijn gevoel om te weten dat u goed bent verzekerd tegen de gevolgen hiervan.

Direct online afsluiten
Jarenlange ervaring in zakelijk verzekeren
Besparen op uw bedrijfsverzekeringen

Vraag hieronder een offerte aan voor een cyberverzekering

Stap 1 van 3

DD slash MM slash JJJJ

Dekkingsonderdelen


- Privacy aansprakelijkheid
- Cyber aansprakelijkheid
- Data inbreuk
- Bedrijfsschade (business interruption)
- Hacker schade
- Cyber afpersing
- Cyberveiligheidsscan; niet alleen financieel maar ook daadwerkelijke hulp

Eigen risico


- Per aanspraak: € 1.000
- Business Interruption wachttijd: 8 uur

Voordelen van een cyberverzekering

Cybercrime vormt een groot risico voor veel ondernemers. Ieder bedrijf kan te maken krijgen met een hack of een datalek, daarom is deze verzekering voor elk bedrijf aan te raden. Met de cyberverzekering bent u goed verzekerd voor financiële schade die u wordt toegedaan via computers en internet.

Een cyberaanval of incident kan veel schade veroorzaken. Ook als uw bedrijf door een cyberincident schade aanricht aan derden bent u hier met deze verzekering voor verzekerd.

Kosten cyberverzekering

De kosten van uw cyberverzekering worden berekend op basis van o.a.:

 • Uw jaaromzet
 • Het aantal medewerkers in uw bedrijf
 • Het type bedrijf

Pascal

Heel fijn en snel contact, Vriendelijk geholpen en wordt goed mee gekeken wat er mogelijk is.

5/5
1 2 3 12

Wat is een cyberverzekering?

Misschien staat u er niet bij stil, maar uw bedrijf loopt iedere dag verschillende cyberrisico’s. Onder cyberrisico’s verstaan wij: alle internet gerelateerde risico’s die kunnen leiden tot financiële schade. Soms zijn deze risico’s te wijten aan menselijke fouten (bijvoorbeeld nalatigheid), óf het komt door cybercrime. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat er een medewerker is die zonder dat hij/zij het door heeft, schadelijke software installeert op een computer. Ook kunt u het slachtoffer worden van cyberaanvallen, zoals DDoS-aanvallen, ransomware en phishing e-mails. Met een cyberverzekering bent u verzekerd tegen deze risico’s.

Voor wie is een cyberverzekering interessant?

Elk bedrijf, groot of klein, kan te maken krijgen met cybercrime. Daarom is een cyberverzekering voor ieder bedrijf iets om te overwegen. Een hack in uw systeem of een datalek is iets dat geen enkel bedrijf wil meemaken. Om deze reden stellen opdrachtgevers steeds vaker hoge eisen aan leveranciers op het gebied van cyberbeveiliging.

Vooral sectoren waarin veel wordt gewerkt met persoonsgegevens vormen een groter risico voor cybercrime. Denk hierbij aan bedrijven en branches als:

 • Financiële en zakelijke dienstverlening
 • Groot- en detailhandel
 • Logistieke dienstverlening
 • Bedrijven binnen de medische sector

Wat is er wel of niet verzekerd?

Wanneer u een cyberverzekering gaat afsluiten is het belangrijk om van te voren duidelijk te weten waarvoor u wel en niet verzekerd bent.

Hieronder vindt u een overzicht:

Wel verzekerd

 • Aansprakelijkheid voor schade bij anderen veroorzaakt door cybercriminaliteit.
 • Eigen schade veroorzaakt door cybercriminaliteit, zoals de kosten die u moet maken om uw imago te herstellen of de kosten die u maakt om gestolen data te herstellen.
 • Omzetverlies veroorzaakt door cybercriminaliteit, omdat u bijvoorbeeld een langere tijd geen gebruik kunt maken van het netwerk.

Niet verzekerd

 • Inbreuk op patenten en diefstal van bedrijfsgeheimen als gevolg van cybercriminaliteit.
 • Aansprakelijkheid in het geval dat er zaken niet goed zijn vastgelegd in een contract.
 • Verbeteringen of beveiligingen in het ICT-systeem van uw bedrijf.
 • Het met opzet veroorzaken van schade of het plegen van fraude.

Kosten cyberverzekering

In de praktijk zien we dat de premie van een cyberverzekering vaak te hoog wordt ingeschat. De verzekeringsadviseurs van Snelvoorelkaar.nl hebben daarom als uitdaging om ervoor te zorgen dat we voor u de juiste verzekering vinden tegen de beste premie. Zo weet u in ieder geval dat u niet teveel betaalt.

De premie van een cyberverzekering wordt berekend aan de hand van verschillende factoren:

 • De omzet van uw bedrijf
 • Het te verzekeren bedrag
 • De branche waarin uw bedrijf actief is
 • De aanvullende dekkingen die u kiest
Execution only
U overweegt een financieel product af te sluiten zonder voorafgaand advies. Dit heet execution only. U maakt zelf de keuze dat dit product naar uw oordeel het beste past bij uw situatie. Wij zijn daarom op grond van de Wet op het financieel toezicht (Wft) verplicht u over het volgende te informeren:

In het geval van execution only beperkt onze dienstverlening zich tot bemiddeling en serviceverlening bij de totstandkoming van het door u zelf geselecteerd financieel product. U verklaart goed op de hoogte te zijn van financiële producten in het algemeen en welke specifieke financiële producten bij u passen. Ook kent u de fiscale wetgeving omtrent het financiële product van uw keuze en uw financiële positie. U ziet daarom af van de mogelijkheid om een persoonlijk advies te ontvangen en de daarbij behorende verplichting een uitgebreid klantprofiel op te stellen.

Als financieel dienstverlener kunnen wij daardoor niet controleren of het financieel product dat u overweegt af te sluiten past bij uw persoonlijke situatie. Wij aanvaarden daarom geen enkele aansprakelijkheid voor mogelijke schade indien mocht blijken dat de afgesloten verzekering of financieel product niet aansluit bij uw persoonlijke situatie (of die van andere belanghebbende bij dit product). Ook kunnen wij niet aansprakelijk worden gesteld voor schade als achteraf blijkt dat er betere alternatieven mogelijk waren, aangezien wij hierover niet hebben kunnen adviseren.

Het afsluiten van een financieel product op basis van execution only is uitsluitend geschikt voor klanten die goed op de hoogte zijn van financiële producten in het algemeen en die over voldoende kennis en ervaring beschikken om zelfstandig een financieel product uit te kiezen. Indien u twijfelt of u over voldoende kennis en ervaring beschikt dan raden wij u aan om alsnog persoonlijk advies in te winnen.

Goed geregeld & snel voor elkaar!

eenvoudig vergelijken én afsluiten
een (forse) kostenbesparing
keuze uit alle verzekeraars van Nederland
24/7 vergelijken en afsluiten
Persoonlijk advies, snelle gratis opzegservice

Komt u er niet uit?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn zo wel telefonisch als online te bereiken via verschillende kanalen.
Contact opnemen
envelopecamera-videochevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram