Arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP

Op zoek naar een arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP? Als ZZP'er zorgt u met uw inzet, kennis en kunde voor uw inkomsten. Geen werk betekent minder geld, of geen geld. Toch is dit een risico dat veel zelfstandigen op de koop toenemen, want een groot deel van de zelfstandig ondernemers heeft zich niet verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering draagt er zorg voor dat u als ondernemer toch een inkomen blijft houden op het moment dat u arbeidsongeschikt raakt.

Let op: u bekijkt nu de standaard AOV verzekering ZZP. Bekijk ook eens ons voordelige AOV alternatief voor ZZP'ers.

Direct online afsluiten
Jarenlange ervaring in zakelijk verzekeren
Besparen op uw bedrijfsverzekeringen

Offerte aanvragen Arbeidsongeschiktheids­verzekering ZZP

"*" geeft vereiste velden aan


Persoonlijke gegevens

DD dash MM dash JJJJ

Bedrijfsgegevens


Hoe kunnen we u bereiken?


Verzekering

DD dash MM dash JJJJ

Waarom een arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP?

  • Financiële zekerheid bij onverwachte ziekte of arbeidsongeschiktheid voor een ongeval
  • U weet waar u aan toe bent met het vastgestelde uitkeringspercentage
  • Uitkering vanaf 25% arbeidsongeschiktheid
  • Direct online afsluiten
  • 14 dagen bedenktijd

Brigitte

scherpe premies, goed bereikbaar, klantvriendelijk.

/5
1 2 3 12

Onze arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP

Als ZZP'er bent u zelf verantwoordelijk voor uw inkomen. Wanneer u arbeidsongeschikt raakt als zelfstandig ondernemer kan dit grote gevolgen hebben voor uw financiën. Geen werk betekent immers minder geld, of zelfs helemaal geen geld, en de kosten van uw bedrijf lopen door. Een ZZP’er maakt bij de overheid geen aanspraak op uitkeringen van een werknemersverzekering (alleen een eventuele zwangerschapsuitkering).

Wanneer u uw werk niet of niet goed meer kunt uitvoeren is er sprake van arbeidsongeschiktheid. Bijvoorbeeld doordat u plotseling ziek wordt (fysiek of mentaal). Of omdat u een ongeval krijgt. Bent u een vrouwelijke ondernemer? Dan kan arbeidsongeschiktheid ook een zwangerschap betreffen.

Oorzaak arbeidsongeschiktheid

Wanneer u arbeidsongeschikt raakt hoeft dit niet meteen iets te maken te hebben met uw werk. Met andere woorden, de oorzaak waardoor u arbeidsongeschikt bent geraakt (ziekte, ongeval of zwangerschap) kan ook liggen bij iets buiten uw werk. Bijvoorbeeld iets wat is gebeurd in uw vrije tijd. Wanneer u als ZZP'er in het weekend graag op het voetbalveld heeft u altijd kans op blessures. Als u door een dergelijke blessure arbeidsongeschikt raakt, wordt u nog steeds gedekt door uw arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP. Let op, vaak geldt een arbeidsongeschiktheidsverzekering niet bij opzet, dus iets wat bijvoorbeeld is ontstaan door alcohol- of drugsgebruik.

 

Is een AOV verplicht als ZZP'er?

Het risico van onverzekerd uw werk doen is groot. Een ongeluk namelijk zit in een klein hoekje. Valt uw inkomen weg, dan moet u uw spaargeld gaan aanspreken. Beroep doen op de bijstand is geen vetpot, en daarnaast kunt u er vaak niet eens gebruik van maken. Wanneer u spaargeld heeft, een koophuis of een partner met inkomen komt u hiervoor niet in aanmerking.

Arbeidsongeschiktheid kan als ZZP’er een flinke financiële klap betekenen. Echter is het niet verplicht een ZZP arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Veel ondernemers kunnen eventuele financiële gevolgen door een kortdurende arbeidsongeschiktheid zelf opvangen. Ook al is het niet verplicht, toch wordt geadviseerd om bij een langere tijd van arbeidsongeschiktheid een verzekering af te sluiten. Wanneer u geen AOV afsluit als ZZP'er loopt u het risico uw onderneming in gevaar te brengen.

Kosten arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP

De kosten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering hangen af van uw persoonlijke situatie en uw specifieke wensen. Bijvoorbeeld uw leeftijd en uw beroep spelen een grote rol bij het bepalen van de premie. Wanneer u bijvoorbeeld een risicovol beroep heeft kan uw premie hoger uitvallen dan wanneer uw werk zich voornamelijk op kantoor afspeelt. Een 40 jarige timmerman betaalt dus meer premie dan een 40 jarige accountant, omdat het risico dat een timmerman arbeidsongeschikt raakt vanzelfsprekend groter is. De hoogte van het verzekerd bedrag, het eigen risico en de uitkeringsduur zijn ook factoren die van invloed zijn op de premie.

Execution only
U overweegt een financieel product af te sluiten zonder voorafgaand advies. Dit heet execution only. U maakt zelf de keuze dat dit product naar uw oordeel het beste past bij uw situatie. Wij zijn daarom op grond van de Wet op het financieel toezicht (Wft) verplicht u over het volgende te informeren:

In het geval van execution only beperkt onze dienstverlening zich tot bemiddeling en serviceverlening bij de totstandkoming van het door u zelf geselecteerd financieel product. U verklaart goed op de hoogte te zijn van financiële producten in het algemeen en welke specifieke financiële producten bij u passen. Ook kent u de fiscale wetgeving omtrent het financiële product van uw keuze en uw financiële positie. U ziet daarom af van de mogelijkheid om een persoonlijk advies te ontvangen en de daarbij behorende verplichting een uitgebreid klantprofiel op te stellen.

Als financieel dienstverlener kunnen wij daardoor niet controleren of het financieel product dat u overweegt af te sluiten past bij uw persoonlijke situatie. Wij aanvaarden daarom geen enkele aansprakelijkheid voor mogelijke schade indien mocht blijken dat de afgesloten verzekering of financieel product niet aansluit bij uw persoonlijke situatie (of die van andere belanghebbende bij dit product). Ook kunnen wij niet aansprakelijk worden gesteld voor schade als achteraf blijkt dat er betere alternatieven mogelijk waren, aangezien wij hierover niet hebben kunnen adviseren.

Het afsluiten van een financieel product op basis van execution only is uitsluitend geschikt voor klanten die goed op de hoogte zijn van financiële producten in het algemeen en die over voldoende kennis en ervaring beschikken om zelfstandig een financieel product uit te kiezen. Indien u twijfelt of u over voldoende kennis en ervaring beschikt dan raden wij u aan om alsnog persoonlijk advies in te winnen.

Goed geregeld & snel voor elkaar!

eenvoudig vergelijken én afsluiten
een (forse) kostenbesparing
keuze uit alle verzekeraars van Nederland
24/7 vergelijken en afsluiten
Persoonlijk advies, snelle gratis opzegservice

Komt u er niet uit?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn zo wel telefonisch als online te bereiken via verschillende kanalen.
Contact opnemen
envelopecamera-videochevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram