Collectieve zakenreis verzekering

Een collectieve zakenreisverzekering is een verzekering die bedrijven af kunnen sluiten voor hun medewerkers die op zakenreis gaan. Dit kan een uitkomst bieden voor bedrijven die regelmatig zakenreizen organiseren voor hun medewerkers. Zo'n verzekering kan de kosten voor medische behandelingen in het buitenland, annuleringen of vertragingen vergoeden. Ook kan er bijvoorbeeld een vergoeding worden gegeven voor extra kosten die gemaakt worden door vertragingen of verlies van bagage.

Direct online afsluiten
Jarenlange ervaring in zakelijk verzekeren
Besparen op uw bedrijfsverzekeringen

Bereken hier uw premie van uw collectieve zakenreis verzekering

De voordelen van een collectieve zakenreis verzekering

Het voordeel van een collectieve zakenreisverzekering is dat het bedrijf één verzekering afsluit voor alle medewerkers die op zakenreis gaan. Hierdoor hoeven medewerkers zich geen zorgen te maken over hun verzekering tijdens de reis. Dit kan veel rust geven en ervoor zorgen dat medewerkers zich volledig kunnen richten op de zakenreis zelf.

Het afsluiten van een collectieve zakenreisverzekering kan ook financieel voordeliger zijn dan het afsluiten van individuele verzekeringen. Omdat de verzekering wordt afgesloten voor een aantal reisdagen, komt het nooit voor dat een medewerker een zakenreis onverzekerd onderneemt. Standaard zijn werkzaamheden van commerciële, administratieve of toezichthoudende aard verzekerd. Werkzaamheden met een verhoogd risico, zoals bijvoorbeeld werk in de bouw, zijn tegen een toeslag mee te verzekeren.

Adr

Reageerde snel tijdens communicatie via mail of telefonisch en kwam afspraken na

5/5
1 2 3 12

Wanneer een collectieve zakenreis verzekering?

Het feit dat u aan het werk bent in het buitenland brengt meer risico’s met zich mee dan dat u daar bent voor ontspanning. Het risico is anders. Want als er iets met u gebeurt, dan heeft dat directe gevolgen voor uw bedrijf. Of u nu zit te vergaderen of risicovolle werkzaamheden moet verrichten, het is belangrijk dat u goed verzekerd bent. Ook voor uw bagage gelden andere risico’s. Waarschijnlijk neemt u tijdens uw zakenreis een laptop of tablet mee waar waardevolle informatie op staat. Wellicht heeft u belangrijke documenten in uw bagage. Het zakelijke financiële risico bij diefstal of verlies is daardoor veel groter. De verzekering zal daarom andere voorwaarden en tarieven hanteren dan voor toeristenbagage.
Vrijwilligerswerk, een studiereis of stage vallen eveneens onder werken op reis. Hiervoor moet dus ook een zakelijke reisverzekering worden afgesloten.

 

Doorlopend of kort?

Wanneer u 1 of 2 keer per jaar op zakenreis gaat, dan is het voldoende om een kortlopende reisverzekering af te sluiten. U betaalt precies voor de dagen dat u op reis bent, en dus nooit te veel. Gaat u vaker op reis, dan is het verstandig om voor een doorlopende reisverzekering te kiezen. U hoeft minder te regelen en loopt niet het risico dat u een keer vergeet om uw verzekering te activeren. Het is mogelijk om een doorlopende reisverzekering af te sluiten met de optie zakelijk gebruik, maar u kunt ook kiezen voor een zakelijke reisverzekering met privéreizen inbegrepen.

Sluit zelf uw collectieve zakenreis verzekering op maat af

Een collectieve zakenreisverzekering kan op maat worden samengesteld voor het bedrijf. Zo kan er bijvoorbeeld worden gekozen voor een verzekering die alleen geldt voor zakenreizen binnen Europa, of juist voor een verzekering die wereldwijde dekking biedt. Ook kan er rekening worden gehouden met het type reizen dat het bedrijf organiseert en de specifieke risico's die daarbij komen kijken.

Al met al kan het afsluiten van een collectieve zakenreisverzekering voor ondernemers een slimme keuze zijn. Het biedt rust en zekerheid voor medewerkers die op zakenreis gaan en kan financieel voordeliger zijn dan het afsluiten van individuele verzekeringen. Door de verzekering op maat samen te stellen kan het bedrijf precies de dekking krijgen die nodig is voor hun specifieke situatie.

Execution only
U overweegt een financieel product af te sluiten zonder voorafgaand advies. Dit heet execution only. U maakt zelf de keuze dat dit product naar uw oordeel het beste past bij uw situatie. Wij zijn daarom op grond van de Wet op het financieel toezicht (Wft) verplicht u over het volgende te informeren:

In het geval van execution only beperkt onze dienstverlening zich tot bemiddeling en serviceverlening bij de totstandkoming van het door u zelf geselecteerd financieel product. U verklaart goed op de hoogte te zijn van financiële producten in het algemeen en welke specifieke financiële producten bij u passen. Ook kent u de fiscale wetgeving omtrent het financiële product van uw keuze en uw financiële positie. U ziet daarom af van de mogelijkheid om een persoonlijk advies te ontvangen en de daarbij behorende verplichting een uitgebreid klantprofiel op te stellen.

Als financieel dienstverlener kunnen wij daardoor niet controleren of het financieel product dat u overweegt af te sluiten past bij uw persoonlijke situatie. Wij aanvaarden daarom geen enkele aansprakelijkheid voor mogelijke schade indien mocht blijken dat de afgesloten verzekering of financieel product niet aansluit bij uw persoonlijke situatie (of die van andere belanghebbende bij dit product). Ook kunnen wij niet aansprakelijk worden gesteld voor schade als achteraf blijkt dat er betere alternatieven mogelijk waren, aangezien wij hierover niet hebben kunnen adviseren.

Het afsluiten van een financieel product op basis van execution only is uitsluitend geschikt voor klanten die goed op de hoogte zijn van financiële producten in het algemeen en die over voldoende kennis en ervaring beschikken om zelfstandig een financieel product uit te kiezen. Indien u twijfelt of u over voldoende kennis en ervaring beschikt dan raden wij u aan om alsnog persoonlijk advies in te winnen.

Goed geregeld & snel voor elkaar!

eenvoudig vergelijken én afsluiten
een (forse) kostenbesparing
keuze uit alle verzekeraars van Nederland
24/7 vergelijken en afsluiten
Persoonlijk advies, snelle gratis opzegservice

Komt u er niet uit?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn zo wel telefonisch als online te bereiken via verschillende kanalen.
Contact opnemen
envelopecamera-videochevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram