Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Zoekt u een beroepsaansprakelijkheidsverzekering in uw eigen branche? Als ZZP’er of MKB’er heeft u de ultieme vrijheid van het eigen baas zijn. Helaas bent u door deze vrijheid tegelijkertijd ook extra kwetsbaar voor juridische conflicten. Bijvoorbeeld wanneer een klant u aanklaagt voor het verstrekken van onjuiste of onvolledige informatie. Of wanneer u ervan wordt beschuldigd intellectuele eigendomsrechten te hebben geschonden, zonder dat u zich daarvan bewust bent. Bij een beroepsaansprakelijkheidsverzekering wordt deze schade gedekt, in tegenstelling tot een normale bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Hierbij wordt namelijk de (materiële) schade gedekt die door de ondernemer of zijn/haar werknemers worden veroorzaakt.

 • Dekking tegen aansprakelijkheid voor beroepsfouten en onjuist advies
 • Voorkom hoge kosten voor uw eigen rekening bij schadeclaims
 • Dekking afgestemd op administratieve en juridische beroepen
Direct online afsluiten
Jarenlange ervaring in zakelijk verzekeren
Besparen op uw bedrijfsverzekeringen

Bereken hier de premie voor uw beroepsaansprakelijkheids­verzekering

Voordelen beroepsaansprakelijkheidsverzekering:

 • U bent verzekerd vanaf €25,- per maand
 • Vermogensschade als gevolg van verkeerde adviezen is verzekerd
 • Vergoeding van juridische kosten van (eventueel) in beroep gaan
 • Keuze uit alle verzekeraars in Nederland
 • 24/7 verzekeringen vergelijken en afsluiten
 • Een snelle en gratis opzegservice

 

Uw premie wordt als volgt berekend:

 • Ingangsdatum
 • Beroepsactiviteiten
 • Uw verwachte omzet (exclusief BTW)
 • Het opleidingsniveau van directeuren, vennoten en/of bestuurders van de onderneming waar u voor werkt

Fritz Schulz

Informatie is makkelijk te vinden en snelle reactie op vragen

4/5
1 2 3 12

Wat is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is een zakelijke verzekering die de schade dekt die wordt veroorzaakt door fouten tijdens uw werkzaamheden. Een ongeluk zit soms in een klein hoekje. Het kan altijd gebeuren dat u een onjuiste inschatting maakt van een situatie en dat u op basis hiervan een verkeerd advies geeft. Een BAV verzekert u ook tegen onzorgvuldigheden, verzuim en andere fouten. Dit type verzekering dekt in veel gevallen de immateriële schade, in tegenstelling tot een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

Verzekeringen vergelijken

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) van Snelvoorelkaar.nl biedt dekking tegen aanspraken. Als u bijvoorbeeld als belastingadviseur, accountant, architect of makelaar een onjuist advies geeft, dan kunt u daar aansprakelijk voor worden gesteld. Naast onjuist advies kunnen dit ook andere onzorgvuldigheden, verzuim of andere fouten zijn. Natuurlijk zijn er veel meer voorbeelden te noemen, maar het is een feit dat een juridische claim niet alleen uw reputatie in gevaar kan brengen, maar ook de continuïteit van uw beroep. Een kleine fout kan immers leiden tot grote financiële gevolgen. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering biedt in dit geval uitkomst.

Dekking beroepsaansprakelijkheids verzekering

Als ondernemer gaat u uiteraard zorgvuldig te werk. De continuïteit van uw onderneming staat altijd op het spel. Ondanks dat zijn fouten niet altijd te vermijden. Daarom is het belangrijk om uw eigen onderneming te beschermen tegen schadeclaims door beroepsfouten. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Snelvoorelkaar.nl ondersteunt u hierbij. Zo kunt u uw werk blijven doen, met het veilige gevoel dat u beschermd bent tegen aansprakelijkheid.

Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Snelvoorelkaar.nl bent u onder andere verzekerd voor:

 • Nalatigheid: dekking tegen verkeerd of onjuist advies of gemaakte fouten tijden werkzaamheden
 • Wettelijke dekking wegens privacy schending of inbreuk geheimhoudingsplicht
 • Intellectuele eigendomsrechten: inbreuk op rechten van derden
 • Smaad en laster: dekking tegen verdediging en eventuele schadevergoedingen wanneer u ervan wordt beschuldigd iemands goede naam of eer te hebben aangetast
 • Eigen risico: verdedigingskosten zoals proceskosten, juridische bijstand kosten en kosten van schadeclaims

Met onze berekeningsmodule kunt u eenvoudig onze beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen voor zowel ZZP’ers en MKB’ers vergelijken, en direct online afsluiten. Hierbij geven wij u binnen enkele klikken een duidelijk overzicht met bedrijfsverzekeringen van bekende verzekeraars, inclusief de bijbehorende premies. Zo kunt u in een handomdraai uw beroepsaansprakelijkheidsverzekering vergelijken en indien gewenst direct afsluiten. De scherpe premies die wij u als onafhankelijke verzekeringsadviseur kunnen bieden zullen u verrassen.

Kosten beroepsaansprakelijkheidsverzekering

De kosten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering zijn afhankelijk van verschillende factoren:

 • Wat voor beroep oefent u uit?
 • Hoeveel medewerkers heeft u in uw organisatie?
 • Wat wilt u precies verzekeren?

Het verschilt dus per situatie, maar bij Snelvoorelkaar.nl vindt u altijd verzekeringen met een scherpe prijs voor de beste dekking. U vindt al een BAV vanaf €25,- per maand.

Voor wie is een BAV bedoeld?

Een BAV is in principe nooit verplicht. Het is echter wel aan te raden om een dergelijke verzekering af te sluiten. Een BAV is in essentie een verzekering voor MKB’ers en ZZP’ers en vooral in de dienstverlening als een must gezien. Omdat geen enkel beroep hetzelfde is, vindt u bij Snelvoorelkaar.nl speciaal afgestemde BAV’s voor verschillende beroepsgroepen.

Wij bieden onder andere voor de volgende beroepen een op maat samengestelde beroepsaansprakelijkheidsverzekering:

 • Architect
 • Financieel adviseur
 • Fysiotherapeut
 • ICT
 • Makelaar
 • Notaris
 • Psycholoog
 • Tandarts
 • ICT
 • Zorg

Neem contact op met een van onze adviseurs voor een offerte op maat.

In sommige gevallen wordt een beroepsaansprakelijkheidsverzekering door uw opdrachtgever verplicht gesteld. Bijvoorbeeld wanneer u als adviseur wordt ingehuurd door de overheid. Naast overheden kan het ook voorkomen dat uw branche- of beroepsvereniging een beroepsaansprakelijkheidsverzekering als voorwaarde voor lidmaatschap stelt.

Wanneer een opdrachtgever en een opdrachtnemer tot een overeenkomst komen, bieden de algemene voorwaarden niet altijd voldoende dekking. Algemene voorwaarden moeten namelijk aan allerlei eisen voldoen. Zelfs als u denkt dat uw algemene voorwaarden waterdicht zijn, kan het toch voorkomen dat het niet de bescherming biedt die u en uw onderneming met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering wel heeft. Het hebben van de nodige verzekeringen komt altijd ten goede aan de professionele uitstraling van uw onderneming.

Execution only
U overweegt een financieel product af te sluiten zonder voorafgaand advies. Dit heet execution only. U maakt zelf de keuze dat dit product naar uw oordeel het beste past bij uw situatie. Wij zijn daarom op grond van de Wet op het financieel toezicht (Wft) verplicht u over het volgende te informeren:

In het geval van execution only beperkt onze dienstverlening zich tot bemiddeling en serviceverlening bij de totstandkoming van het door u zelf geselecteerd financieel product. U verklaart goed op de hoogte te zijn van financiële producten in het algemeen en welke specifieke financiële producten bij u passen. Ook kent u de fiscale wetgeving omtrent het financiële product van uw keuze en uw financiële positie. U ziet daarom af van de mogelijkheid om een persoonlijk advies te ontvangen en de daarbij behorende verplichting een uitgebreid klantprofiel op te stellen.

Als financieel dienstverlener kunnen wij daardoor niet controleren of het financieel product dat u overweegt af te sluiten past bij uw persoonlijke situatie. Wij aanvaarden daarom geen enkele aansprakelijkheid voor mogelijke schade indien mocht blijken dat de afgesloten verzekering of financieel product niet aansluit bij uw persoonlijke situatie (of die van andere belanghebbende bij dit product). Ook kunnen wij niet aansprakelijk worden gesteld voor schade als achteraf blijkt dat er betere alternatieven mogelijk waren, aangezien wij hierover niet hebben kunnen adviseren.

Het afsluiten van een financieel product op basis van execution only is uitsluitend geschikt voor klanten die goed op de hoogte zijn van financiële producten in het algemeen en die over voldoende kennis en ervaring beschikken om zelfstandig een financieel product uit te kiezen. Indien u twijfelt of u over voldoende kennis en ervaring beschikt dan raden wij u aan om alsnog persoonlijk advies in te winnen.

Goed geregeld & snel voor elkaar!

eenvoudig vergelijken én afsluiten
een (forse) kostenbesparing
keuze uit alle verzekeraars van Nederland
24/7 vergelijken en afsluiten
Persoonlijk advies, snelle gratis opzegservice

Komt u er niet uit?

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn zo wel telefonisch als online te bereiken via verschillende kanalen.
Contact opnemen
envelopecamera-videochevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram