bedrijfspand verzekering afsluiten keuring

Bedrijfspand verzekering afsluiten?

3 mei 2023 | Door: Snelvoorelkaar.nl

Over de keuring bij een bedrijfspandverzekering

Een brandende verzekeringskwestie... Veel bedrijven die getroffen worden door een grote brand komen de gevolgen ervan niet te boven. Daarom is een goede bedrijfspandverzekering erg belangrijk. De bedrijfsgebouwverzekering, voor particulieren opstalverzekering genoemd, stelt je in staat om snel weer aan de slag te gaan. Zo raak je niet in de financiële problemen na een brand, een storm of een blikseminslag.  

Brandveilig bedrijfspand

Steeds meer verzekeraars willen dat er een inspectie plaats vindt in het pand waarvoor je de verzekering wilt afsluiten. De inspecteur geeft aan of de elektrische installatie aan de eisen voor brandveiligheid voldoet. De inspectie moet worden gedaan door een erkend installatiebedrijf of door een onafhankelijk inspectiebedrijf. Het verschil tussen deze twee is dat een installatiebedrijf ook problemen kan verhelpen, terwijl je bij een inspectiebedrijf alleen een lijst met aandachtspunten ontvangt. Een verzekeraar kan je ook een inspectiebedrijf toewijzen waar ze zelf een contract mee hebben. In sommige gevallen betalen zij de keuring dan zelf.

Waarom keuring?

Er zijn twee redenen dat de elektrische installatie van je bedrijfspand moet worden gekeurd.

  1. Preventie: het beste is het natuurlijk als brand wordt voorkomen door een goede periodieke keuring.  
  2. Recht op schadevergoeding: wanneer er toch brand uitbreekt dan moet je kunnen aantonen dat je elektrische installatie in orde was.

Hoe vaak een periodieke keuring plaats moet vinden is afhankelijk van het gebouw en de werkzaamheden van jouw bedrijf. Naast het keuren van de elektrische installatie moeten ook de brandblussers worden gecontroleerd.

Bedrijfspand huren

Als je huurder bent van een pand moet de verhuurder een bedrijfspandverzekering afsluiten. Niet alle verhuurders zijn ervan op de hoogte dat de installaties periodiek gekeurd moeten worden. Stel je als huurder daarom actief op. Ga na of het door jou gehuurde pand goed verzekerd is. En hoe zit het met de brandveiligheid? Laat eventueel zelf een keuring doen. Want een brand voorkomen is natuurlijk het allerbeste.

envelopecamera-video
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram