bestelautoverzekering grijs kenteken geel (groot)

Bestelautoverzekering: grijs kenteken is geel

7 juni 2023 | Door: Snelvoorelkaar.nl

Een auto met een ‘grijs kenteken’ heeft gewoon een gele kentekenplaat. ‘Grijs kenteken’ is de benaming voor bestelauto’s die nog stamt uit de tijd dat het kentekenbewijs voor bestelwagens grijs was. De grijze kentekenplaat bestaat niet meer, nu is dat geel zoals voor alle andere auto’s. Het grijs kenteken heeft verschillende voordelen wanneer u een bestelauto rijdt, een slimme keus dus. Hier zitten natuurlijk wel voorwaarden aan verbonden. Benieuwd naar wat deze zijn? Lees snel verder!

Bestelauto is slimme keus

Er rijden veel ondernemers rond in een bestelbus. De bestelwagen van tegenwoordig ziet er representatief uit en rijdt comfortabel. Een bestelauto is ook nog eens een voordelige aanschaf want u betaalt geen BPM, en die bedraagt vaak een derde van de kostprijs. Daarnaast is de wegenbelasting voor bestelauto’s lager.

Voorwaarden rijden met ‘grijs kenteken’

Niet iedereen mag met een ‘grijs kenteken’ rijden. U en uw auto moeten uiteraard wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Allereerst moet u ondernemer zijn voor de omzetbelasting en dient u te beschikken over een BTW nummer. De bestelauto mag niet meer dan 3.500 kg wegen, anders wordt hij als vrachtwagen aangemerkt. Daarnaast moet de bestelauto een vlakke laadruimte hebben waarin geen personen kunnen worden vervoerd. En tenslotte moet u tenminste 10% van de kilometers zakelijk rijden.

Bestelautoverzekering

Uw bestelwagen zult u altijd zakelijk moeten verzekeren. Hiervoor sluit u een bestelautoverzekering af. Het verschil tussen deze verzekering en de bedrijfsautoverzekering of zakelijke verzekering zit hem in het feit dat u goederen vervoert in uw bestelauto en geen personen. Er mogen uiteraard wel personen meerijden. Soms zit daarvoor zelfs een extra bank in de bestelauto. Voor uw bestelautoverzekering kunt u net als voor andere autoverzekeringen kiezen uit WA, Beperkt Casco of All-risk.

Privé rijden is meeverzekerd

Ook al is uw bestelauto een zakelijk vervoersmiddel, u mag er ook privé in rijden. Uw verzekering dekt ook eventuele schade tijdens privé ritten.

‘En hoe zit het met de spullen in de laadruimte?’ Het gereedschap of de goederen die u meeneemt in uw bestelauto zijn niet automatisch meeverzekerd. U zult daarvoor een aanvullende dekking moeten afsluiten. Er zijn allerlei mogelijkheden waarbij u zelf de afweging moet maken welke belangrijk zijn voor uw onderneming. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor rechtsbijstand, een inzittendenverzekering of een verzekering voor de lading. U kunt eenvoudig online een passende verzekering afsluiten voor uw bestelauto. Op snelvoorelkaar.nl kunt u checken wat voor u de beste keus is op het gebied van automotive verzekeringen.

envelopecamera-video
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram