Bedrijfsschadeverzekering-in-het-MKB-pakket

Eerste hulp bij omzetderving

3 juli 2023 | Door: Snelvoorelkaar.nl

Bedrijfsschadeverzekering in het MKB pakket

Door brand, vandalisme of een andere gebeurtenis waar u niet aansprakelijk voor bent, lijdt uw bedrijf directe schade. Maar u kunt ook indirecte schade oplopen. De productie staat bijvoorbeeld stil en er zijn tijdelijk geen inkomsten meer. Terwijl de vaste lasten wel gewoon doorlopen. Bedrijven die voor deze omzetderving niet verzekerd zijn komen de financiële gevolgen van de schade vaak niet te boven.

Kledingzaak wegens brand gesloten

“Iemand heeft de vuilcontainer in brand gestoken die buiten stond voor de wekelijkse leging. De brand sloeg over naar ons winkelpand. Hierdoor raakte de gevel ernstig beschadigd en alle kleding was onverkoopbaar geworden door rook, roet en bluswater. De renovatie van de winkel duurde twee maanden. We waren al die tijd gesloten,” vertelde de eigenaar van de kledingzaak. “Gelukkig waren we goed verzekerd!”

Bedrijfsschadeverzekering

Een bedrijfsgebouwverzekering en inventaris- en goederenverzekering bieden dekking tegen de directe schade door de brand. Maar de schade was in dit geval veel groter omdat de kledingzaak tijdelijk moest sluiten. Die omzetderving werd vergoed door de bedrijfsschadeverzekering. Hoe werkt dat?

  • De bedrijfsschadeverzekering dekt misgelopen netto winst. Die wordt berekend door de omzetcijfers uit het verleden te middelen.
  • U hebt recht op een vergoeding voor de doorlopende vaste kosten waaronder de salarissen van de werknemers en uzelf.
  • Ook krijgt u een vergoeding voor extra kosten waarmee u geconfronteerd wordt na brand of een andere gedekte calamiteit. Bijvoorbeeld de kosten om tijdelijk een ander pand te huren. Of om extra personeel in te huren die de schade helpen oplossen. Ook extra communicatiekosten worden vergoed. De verzekering wil namelijk graag dat u snel weer uw eigen kost gaat verdienen.

MKB pakket

De bedrijfsschadeverzekering is bij Snelvoorelkaar.nl onderdeel van het MKB pakket. Bij schade ontstaat op die manier nooit verwarring over welke verzekering precies van toepassing is. Ook kan een schade veel sneller worden afgewikkeld. Bovendien is het pakket vaak goedkoper dan losse verzekeringen. Bekijk ons overzicht aan verzekeringen op onze website. Wij bieden een totaalpakket voor iedere branche. Zo bent u altijd goed verzekerd.

envelopecamera-video
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram