hagelschade-verzekeren

Hachelijke hagelschade

17 mei 2023 | Door: Snelvoorelkaar.nl

Hoe goed bent u verzekerd?

Het veranderende klimaat zorgt er ook in Nederland voor dat we met extremere weersomstandigheden te maken krijgen. We kunnen vaker hevige regenbuien verwachten met onweer en hagel. Een flinke hagelbui met stenen zo groot als tennisballen richt heel wat schade aan. Hoe goed bent u eigenlijk verzekerd tegen hagelschade?

Autoverzekering

Een hagelbui duurt meestal erg kort maar richt veel schade aan. De scherpe stenen zorgen voor deuken en krassen in de lak. Als de voorruit beschadigd is of de spiegels zijn kapot dan betekent het zelfs dat u niet meer kunt rijden. Wanneer uw auto beperkt casco of all-risk verzekerd is, dan is hagelschade altijd standaard meeverzekerd. Neem foto’s van uw auto en fotografeer zo mogelijk ook de hagelstenen. U kunt uw schade online melden. Dit is een prima bewijs voor de verzekeringsmaatschappij.

Bedrijfswagens

Voor een autobezitter is hagelschade heel vervelend maar voor een bedrijfsauto kan het een echte ramp zijn. De foodtruck moet er zelf natuurlijk niet uitzien als een poffertjespan! En voor een lesauto heeft de garage niet zomaar een vervangend exemplaar. De meeste bedrijfswagenverzekeraars hebben daarom contracten met schadeherstelbedrijven zodat u verzekerd bent van een snelle en vakkundige reparatie. Kiest u voor een reparatie bij een aangesloten herstelbedrijf dan betaalt u geen of een laag eigen risico. Ook de financiële afwikkeling gaat rechtstreeks tussen de verzekeraar en het herstelbedrijf.

Opstalverzekering of gebouwverzekering

Als ondernemer kunt u uw gebouw verzekeren tegen hagelschade. Deze is te vergelijken met de opstalverzekering voor particulieren. Alleen bij een uitgebreide dekking is hagelschade meeverzekerd. Dit heet dan schade door neerslag. Ruiten in de gevel van het pand zult u vaak apart moeten verzekeren. Als u huurder bent van een bedrijfspand, dan kan het zijn dat de verzekering is inbegrepen in de huurprijs. Het is verstandig om dit goed te controleren. Bekijk de bedrijfspand verzekering van Snelvoorelkaar.nl voor de opties en mogelijkheden.

Inventaris- en goederenverzekering

Alles in en om uw bedrijfspand is verzekerd tegen hagelschade als u een uitgebreide inventaris- en goederenverzekering neemt. Zonnepanelen horen ook bij de inventaris. Vertegenwoordigt uw inventaris een grote waarde? Of heeft u bepaalde goederen buiten opgeslagen? Dan is verzekeren een slimme optie. Bij Snelvoorelkaar.nl heeft u een uitgebreide keuze in bedrijfs- en zzp verzekeringen. U kunt gemakkelijk online berekenen welke verzekering het beste bij uw situatie past.

envelopecamera-video
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram