schadeclaim-avb-snelvoorelkaar

Schadeclaim? Geen probleem!

20 april 2023 | Door: Snelvoorelkaar.nl

“Dat verfblik viel van de steiger... en werkelijk alles was groen! Zelfs de broek van iemand die net langs kwam lopen zat onder de verf.” Het zal u maar overkomen. Dat levert uw bedrijf zeker twee schadeclaims op: één van de opdrachtgever en de ander van de toevallige voorbijganger. Want voor schade die u of een van uw medewerkers veroorzaakt tijdens het werk is uw bedrijf aansprakelijk. Oók als de schade niets met het werk te maken heeft. Zo bent u bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de schade die het personeelslid oploopt wanneer hij struikelt over een losliggend snoer. Of voor de computer van de klant als u er koffie over morst. Het zijn zomaar een paar voorbeelden van wat er allemaal mis kan gaan tijdens het werk. Want een fout is snel gemaakt.

Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven

Een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) dekt de schade aan personen en spullen. U kunt gebruik maken van de AVB bij onder meer de volgende gevallen:

  • U of uw personeel veroorzaakt schade (persoonlijk letsel of materiële schade).
  • Ingehuurd personeel veroorzaakt schade. Denkt u maar eens aan een verkeerd afgeleverd pakket. Wie is daar verantwoordelijk voor?
  • Uw geleverde producten zijn gebrekkig (bijvoorbeeld het traphekje wat niet goed sluit). Dit noemen we productaansprakelijkheid.
  • Aansprakelijkheid voor milieuschade.

De gevolgen van een claim

De kans dat uw bedrijf aansprakelijk wordt gesteld na een fout wordt steeds groter. Dat komt omdat de claimbereidheid bij klanten en consumenten steeds groter wordt. Elke claim, ook al is die onterecht, kost u tijd en energie. Vaak levert dit een hoop stress op. Een ongelukkig voorval kan erg negatief voor uw bedrijf uitpakken. Natuurlijk is er de financiële schade maar wat te denken van uw bedrijfsimago? Op de sociale media worden problemen snel gedeeld. En als u het niet snel genoeg naar tevredenheid oplost verspreid het slechte nieuws zich nog sneller dan de verf die van uw steiger viel.

Bescherm uw bedrijf

De kosten voor de AVB zijn niet hoog. Afhankelijk van het type onderneming heeft u al een AVB vanaf €8 per maand. Laat u zich eens voorlichten over de mogelijkheden voor uw bedrijf. Of sluit direct een online verzekering af bij snelvoorelkaar.nl, dé bedrijfsverzekeringenspecialist. Bescherm uw bedrijf goed!

envelopecamera-video
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram