vandalisme-leegstaand-pand-verzekeren

Vandalisme verzekeren

20 juni 2023 | Door: Snelvoorelkaar.nl

“Hennepkwekerij in leegstaand bedrijfspand ontdekt”, kopte een krant onlangs. Stelt u zich eens voor dat het uw bedrijfspand was. Bent u voor dit soort vandalisme verzekerd?

Leeg bedrijfspand verzekeren

Een bedrijfspand is een kostbaar bezit. Wanneer het een poos leeg staat kan het echter ook een risico gaan vormen voor uw onderneming. De kans op vandalisme wordt door leegstand steeds groter. Zeker wanneer uw pand zich op een bedrijventerrein bevindt waar niet zoveel sociale controle is. Dat henneptelers uw pand kraken is misschien niet zo voor de hand liggend, maar wist u dat 20% van alle brandgevallen wordt veroorzaakt door brandstichting? Het is dus belangrijk om óók uw leegstaande bedrijfspand te verzekeren. U moet wel aangeven aan de verzekeraar dat het pand buiten gebruik is of leeg staat.

Preventie tips:

Door preventieve maatregelen te nemen maakt u de kans kleiner dat vandalen bij u toeslaan. Daarbij zal de verzekeraar bij vandalisme een hoger bedrag uitkeren wanneer u kunt aantonen dat u er alles aan heeft gedaan om de schade te voorkomen.

Enkele voorbeelden van preventie zijn:

  • Ga regelmatig langs bij het pand. In ieder geval maandelijks.
  • Blijf periodiek onderhoud uitvoeren op hang- en sluitwerk.
  • Als uw pand op een afgelegen locatie of industrieterrein staat dan kunt u een inbraakmeldsysteem installeren.
  • Soms is er op het betreffende industrieterrein of winkelcentrum een collectieve beveiliging aanwezig. Dan is het verstandig daaraan deel te nemen.
  • Panden met een zeer hoge waarde kunnen worden voorzien van een automatische brandmeldinstallatie.
  • Een leegstaand kantoorpand kunt u anti-kraak laten bewonen.
  • Bevindt het pand zich in een verzamelunit met steeds wisselende huurders? Vraag regelmatig een lijst op waarvoor de overige units gebruikt worden. Zo houdt u in de gaten of uw buren voor uw pand een risico vormen.

Uitgebreide dekking

Bij een bedrijfsgebouwenverzekering bent u voor inbraak en diefstal meestal pas verzekerd bij een uitgebreide dekking. Wilt u weten of uw leegstaande pand nog goed verzekerd is? Neem contact op met één van de verzekeringsspecialisten van Snelvoorelkaar.nl.

envelopecamera-video
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram