veilig op pad met de juiste vrachtwagenverzekering

Veilig op pad met de juiste vrachtwagenverzekering

28 juni 2023 | Door: Snelvoorelkaar.nl

Enige tijd geleden maakte het nieuws melding van een opmerkelijk incident: de A58 werd afgesloten nadat een vrachtwagen met aardappelen was gekanteld. Gelukkig komen dergelijke grote ongelukken niet dagelijks voor. Toch zijn vrachtwagenchauffeurs zich maar al te goed bewust van de risico's die gepaard gaan met hun beroep. Niet alleen is het voortdurend opletten op de weg, maar ook tijdens het laden en lossen bestaat er een aanzienlijke kans op ongelukken en schade. Daarom is een goede vrachtwagenverzekering van essentieel belang. Waar moet u op letten bij het afsluiten ervan?

WA, beperkt casco of allrisk

Net als bij een auto, is een vrachtwagen verplicht WA-verzekerd. Met deze verzekering wordt schade die u aan derden toebrengt gedekt. Voor uw eigen wagenpark kunt u echter geen aanspraak maken op deze verzekering. Toch kan schade aan uw eigen voertuig vaak aanzienlijke kosten met zich meebrengen. Daarom is een uitgebreidere dekking geen overbodige luxe, met name voor vrachtwagens jonger dan tien jaar.

Met een beperkte cascoverzekering is uw vrachtwagen ook verzekerd tegen diefstal, storm, hagel, brand of ongelukken veroorzaakt door overstekende dieren. Maar zelfs deze verzekering zou niet voldoende zijn geweest voor de schade aan de oplegger met augurken. Het kantelen, botsen of slippen van de vrachtwagen wordt pas gedekt door een volledige allriskverzekering.

Laden, lossen en repatriëren

Vrachtwagenchauffeurs lopen echter nog meer risico's. Tijdens het laden en lossen vinden relatief veel ongelukken plaats. Bewegende laadvloeren, liften of kranen zijn vaak de oorzaak hiervan. Dit resulteert in aanzienlijke schade aan het materieel, of nog erger, letsel bij het personeel op de werkvloer.

Als de chauffeur zelf iets overkomt en hij niet langer in staat is om te rijden, moet hij terug naar huis worden gebracht. Vooral als dit in het buitenland gebeurt, kunnen de kosten van repatriëring aanzienlijk oplopen.

Verzekering afgestemd op uw bedrijf

Voor al deze gebeurtenissen kunt u zich bijverzekeren. Om de juiste keuze te maken, moet u goed nadenken over het risico dat u loopt. Zijn er altijd vaste chauffeurs die uw vrachtwagens besturen, of maakt u regelmatig gebruik van wisselend personeel? Worden de trucks voornamelijk ingezet voor vaste, korte ritten of gaan ze voor langere tijd naar het buitenland? Hoe groot is uw wagenpark? Welke goederen transporteert u? Het is altijd belangrijk om uw verzekering af te stemmen op het type bedrijf dat u runt. Weet dat we, naast een losse vrachtwagenverzekering bij ons ook uw gehele wagenpark kunt verzekeren.

Onderweg

Bij Snelvoorelkaar.nl kunt u eenvoudig online uw vrachtwagenverzekering afsluiten. U bepaalt zelf welke risico's u wilt meeverzekeren. En als er (onderweg) iets verandert, kunt u de verzekering direct online aanpassen.

envelopecamera-video
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram