Zakelijke-rechtsbijstand-blog

Zakelijke rechtsbijstand, zinvol?

13 juni 2023 | Door: Snelvoorelkaar.nl

Soms lig ik wakker van al het gedoe wat een onderneming met zich mee brengt. Uiteraard is het leuk en uitdagend om als zelfstandige te werken, maar het is ook spannend. Want wat gebeurt er als een klant niet wil betalen of hij daagt mij voor de rechter? Is het zinvol om daarvoor een zakelijke rechtsbijstandverzekering af te sluiten?

Wees redelijk

Uiteraard loopt u als ondernemer risico. Maar voordat u een zakelijke rechtsbijstandsverzekering afsluit moet u zich afvragen hoe groot dit risico eigenlijk is. Hoe groot zijn de bedragen waarmee u werkt en wat is de potentiële schade? Een rechtsbijstandsverzekering is altijd reactief. Dat wil zeggen dat er pas hulp geboden wordt als het mis gaat. U kunt ook het risico wat u loopt beperken door u goed te laten informeren. Bijvoorbeeld door u aan te sluiten bij een branchevereniging. Of door workshops te volgen over het opstellen van Algemene Voorwaarden of het maken van een waterdichte offerte. Ook kunt u een conflict proberen te vermijden door contact te houden. Wees redelijk! Bel uw klant op als u het vermoeden heeft dat er problemen zijn. Vaak komt u er wel uit als u snel reageert en behulpzaam bent.

Bescherm uw bedrijf

Maar een probleem kan toch uit de hand lopen. Ook als u er alles aan doet om dat te voorkomen. Een advocaat kost al snel €150 per uur. En boze relaties zijn uiteraard niet goed voor uw onderneming. Dus als u uw bedrijf goed wilt beschermen is het verstandig om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten.

Juridische hulp

Wat houdt een rechtsbijstandsverzekering precies in? Allereerst kunt u gratis telefonisch advies vragen aan de juristen van de verzekeraar. Bij complexere zaken zal de jurist namens u contact zoeken met uw klant. Hij of zij kan bezwaar maken, onderhandelen en zelfs voor u naar de rechtbank gaan. De kosten van het proces en de gerechtskosten van de tegenpartij (als de rechter u hiervoor veroordeelt) worden vergoed. Ook een eventuele deurwaarder of getuigen-deskundigen worden betaald uit deze verzekering.

Wat kost dat?

De verzekeringsmaatschappijen hebben eigen juristen in dienst waardoor de premie laag kan blijven. Op Snelvoorelkaar.nl kunt u online de goedkoopste rechtsbijstandsverzekering voor bedrijven afsluiten. Wakker liggen van de premie is niet nodig!

envelopecamera-video
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram