FAQ

Veelgestelde vragen over bedrijfsverzekeringen

Het aanbod van verzekeringen is tegenwoordig enorm en het lijkt soms onmogelijk om door de bomen het bos nog te zien. Daarom hebben wij voor u enkele veel gestelde vragen over verzekeringen op een rij gezet. Bekijk onderstaand de vragen en neem contact op als het antwoord op uw vraag er niet tussen zit.

Bedrijfsautoverzekering

Ja. Als de auto is verzekerd op naam van het bedrijf via de bedrijfswagen verzekering bent u ook tijdens privé gebruik verzekerd.

De bedrijfswagen verzekering is voor bedrijfsauto’s (dus met een grijs kenteken) met een ledig gewicht tot 3500 kilogram.

Een bedrijfsauto heeft een andere verzekering nodig dan een reguliere personenauto. Bij het bepalen of een auto een bedrijfswagen is of niet kijkt de verzekeraar naar het kenteken van de wagen. Heeft het voertuig een grijs kenteken? Dan is het een bedrijfsauto en dient u deze te verzekeren met een bedrijfsauto verzekering.

Als u wilt dat de goederen/ zaken die u vervoert ook verzekerd zijn, kunt u deze meeverzekeren via de vervoersdekking.

Bedrijfsverzekering

Het vinden van de juiste zakelijke verzekering(en) kan tegenwoordig een hele uitdaging zijn. Iedere verzekeraar belooft tenslotte de beste verzekering voor u te hebben en zie dan door de tientallen bomen het bos nog maar eens! Bij Snelvoorelkaar.nl vinden we dat het gemakkelijker moet kunnen en helpen we u graag op weg met een paar praktische tips.

Wat gaat u verzekeren?
Een essentiële vraag in uw zoektocht naar de beste bedrijfsverzekering. Gaat het bijvoorbeeld enkel om een bedrijfswagen? Uw volledige bedrijfspand én inventaris? Of om zaken zoals aansprakelijkheid? Wel zo handig om te weten. Goed dus om eerst eens na te denken wat u precies wilt verzekeren.

Wees kritisch
Heeft u bedacht wat u wilt verzekeren? Dan is het goed om hier op een later tijdstip nog eens goed naar te kijken. Durf ook kritisch te zijn en dingen te schrappen die u eigenlijk helemaal niet echt nodig heeft. Veel ondernemers in Nederland zijn dubbel verzekerd voor zaken en betalen meer dan nodig zonder dat ze het weten. Zonde van het geld natuurlijk!

Kies een passende dekking
Dus u weet wat u wilt verzekeren en heeft ook nagedacht wat u nodig heeft? Dan kunt u gaan kijken welke dekking hier het beste bij past. Veel bedrijfsverzekeringen bieden de keuze tussen een basisdekking en uitgebreide dekking. Natuurlijk biedt de uitgebreide dekking meer mogelijkheden, maar dat wil niet zeggen dat het ook echt nodig is. Laat u hierover ook informeren door een verzekeringsadviseur als u twijfelt, zij kunnen u van een gedegen advies voorzien.

Vergelijk verzekeringen
Tegenwoordig zijn er tientallen verzekeraars die allemaal dezelfde verzekeringen aanbieden. Maar welke past nu echt het beste bij uw wensen? Door online bedrijfsverzekeringen te vergelijken krijgt u inzicht in zaken zoals de premie, de exacte dekking en natuurlijk eventuele bijzonderheden. Wel zo handig om te weten voordat u een verzekering afsluit.

Laat u niet misleiden door acties
De mogelijkheid om geld te besparen klinkt u als ondernemer natuurlijk als muziek in de oren. Het aanbod is groot, maar ook weer zeer beperkt. Dus een aanbieding met flinke korting klinkt al snel aantrekkelijk. Toch is het oppassen met deze ‘lokkertjes’. Bekijk deze dan ook nauwkeurig en ga op zoek naar eventuele kleine lettertjes. Zo voorkomt u dat die leuke korting na een paar maanden opeens omslaat naar een monsterpremie!

U kunt via de website een premie berekenen voor de gewenste verzekering(en). Nadat u de premie heeft berekend, kunt u ervoor kiezen om eerst de offerte te ontvangen of om de verzekering direct aan te vragen.

Nadat u de gegevens heeft ingevuld en de aanvraag verstuurd heeft, komt de aanvraag terecht bij onze maatschappij. Zij beoordelen de aanvraag doorgaans binnen 24 uur. Mocht de maatschappij nog aanvullende informatie nodig hebben, dan komen wij er bij u op terug. Bij acceptatie van een verzekering, ontvangt u direct een bevestiging inclusief de polis per mail of per post.

Welke betaalmethoden worden er gehanteerd;
- Automatische incasso
- Bankoverschrijving
U heeft de keuze om de premie automatisch te laten incasseren van uw rekening door de maatschappij, of om de premie zelf over te maken.

Procedure na het afsluiten van een verzekering;
Een aanvraag wordt doorgaans binnen 24 uur beoordeeld. Bij acceptatie krijgt u een bevestiging per post/per mail. U kunt bij de aanvraag aangeven wat gewenst is. Wanneer u de aanvraag zelf via de website heeft ingediend, dient u het aanvraagformulier binnen 14 dagen ondertekend te retourneren. Verzekeringskaarten worden bij het verstrekken van de polis verstuurd. Bij acceptatie is de verzekering actief per de aangegeven ingangsdatum.

Als ondernemer bent u natuurlijk prijsbewust en houdt u ook de kosten voor verzekeringen graag zo laag mogelijk. Maar hoe zorgt u nu dat u de kosten voor uw bedrijfsverzekeringen kunt verlagen en de scherpste prijs betaalt? Enkele tips:

Bekijk welke verzekeringen uw bedrijf nodig heeft
Het is in de meeste gevallen onzinnig om u voor elk mogelijk risico te verzekeren. Bedenk daarom voor uzelf welke verzekeringen en dekkingen voor uw bedrijf van toepassing zijn. Waar nodig kunt u uzelf ook laten adviseren door een verzekeringsadviseur.

Vergelijk zakelijke verzekeringen online
Het aanbod aan zakelijke verzekeringen is tegenwoordig zo groot dat het onmogelijk kan lijken om de verzekering met de beste prijs-kwaliteit te vinden. Daarom is het slim om uw bedrijfsverzekeringen online te vergelijken. Zo ziet u direct welke verzekering wat te bieden heeft en wat de premie is.

Vergelijk jaarlijks uw verzekeringen
Dat een verzekering op dit moment perfect aansluit op de behoeftes van uw bedrijf, wil niet zeggen dat dit over een jaar nog zo is. Daarom is het handig om uw bedrijfsverzekeringen jaarlijks te (laten) vergelijken en te kijken of u nog steeds de scherpste premie betaalt voor hetgeen u nodig heeft.

Voorkom dubbele dekking
In de praktijk komt het nogal eens voor dat bepaalde risico’s door meerdere verzekeringen gedekt worden. Onzinnig natuurlijk en onnodige extra kosten. Controleer daarom of uw verzekeringen elkaar overlappen of vraag het aan onze verzekeringsadviseur.
Ga aan de slag met bovenstaande tips en haal optimaal rendement uit uw verzekeringen. En heeft u vragen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze verzekeringsadviseurs, zij kijken graag met u mee.

Binnen de zakelijke bedrijfsverzekeringen kan onderscheid gemaakt worden tussen verplichte verzekeringen en verzekeringen die verzekeringen die verstandig zijn om af te sluiten.

De volgende bedrijfsverzekeringen zijn verplicht:
- Bedrijfsautoverzekering: let hierbij ook op dat u inzittenden mee verzekert.
- Werknemersverzekeringen: als werkgever moet u premies afdragen voor de werknemersverzekeringen zoals de Ziektewet, Wet op de arbeidsongeschiktheidsverzekering en de werkloosheidswet.

Andere zakelijke verzekeringen zoals de Bedrijfspand verzekering en Inventaris en goederenverzekering zijn dus niet verplicht, maar wel aan te raden.

Als ondernemer zijn er verschillende zakelijke verzekeringen die u moet en/ of mag afsluiten. Onderstaand de verplichte verzekeringen op een rij:
- Bedrijfsautoverzekering
- Werknemersverzekering

Daarnaast zijn er verschillende verzekeringen die uw bedrijfsrisico’s kunnen inperken en het ondernemen kunnen vergemakkelijken:
- Zakelijke aansprakelijkheidsverzekering
- Inventaris- en goederenverzekering
- Bedrijfsgebouwverzekering
- Zakelijke rechtsbijstandverzekering
- Arbeidsongeschiktheidsverzekering
- Ongevallenverzekering
Het is overigens altijd aan te raden om eerst kritisch te kijken welke verzekeringen u echt nodig heeft en uw bedrijfsverzekeringen online te vergelijken.

Kortsluiting in uw bedrijfspand, een gesprongen leiding in uw kantoor of flinke stormschade. Het zijn zomaar enkele zaken waar u onverwacht mee te maken kunt krijgen. En hoe vervelend ook, in veel gevallen vaak met hoog oplopende kosten. Daarom is ook hier voorkomen beter dan genezen en kiest u best tijdelijk voor een goede verzekering voor uw bedrijfspand.

Voorkom (financiële) ellende met een passende bedrijfsverzekering
Bij het verzekeren van een kantoorpand of bedrijfsruimte zijn er diverse verzekeringen die u kunt afsluiten. De bekendste vormen hier zijn de bedrijfspand verzekering en de inventaris- en goederenverzekering. Zoals de namen al aangeven heeft de dekking van de verzekeringen respectievelijk betrekking op het gebouw zelf en de inventaris van uw bedrijf. Beide zaken waar vaak veel kapitaal mee gemoeid is en waarbij de directe en indirecte schade hoog kan oplopen bij calamiteiten. Een bedrijfsverzekering op maat is dan ook op zijn plaats.

Vergelijk uw bedrijfsverzekeringen online
Dus wilt u een dergelijke situatie voor zijn? Vergelijk dan online uw bedrijfspand verzekering en inventaris- en goederenverzekering en sluit de verzekering af die bij u past. Onafhankelijk, helder én tegen de scherpste premies. Dat is verzekeren bij Snelvoorelkaar.nl

Als ZZP’er hoort risico’s nemen nu eenmaal bij het vak. Toch is het raadzaam, en soms zelfs verplicht, om bepaalde risico’s te dekken met een passende bedrijfsverzekering. Onderstaand een aantal verzekeringen op een rij die je als ondernemer moet afsluiten.

Verplichte verzekeringen voor ZZP’ers
Als ZZP’er profiteer je niet langer van bescherming door je werkgever. Je bent tenslotte eigen baas en draagt zelf de verantwoordelijkheid. Daarom heeft de overheid bepaald dat een aantal verzekeringen verplicht zijn als je als zelfstandig ondernemer aan de slag wilt.

De volgende verzekeringen zijn verplicht:
- Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven: deze verzekering dekt de financiële gevolgen als je aansprakelijk wordt gesteld voor schade aan derden.
- Arbeidsongeschiktheidsverzekering Zelfstandig Ondernemer: verzekering die zorgt voor een maandelijkse uitkering als je arbeidsongeschikt wordt.
- Brandverzekering: verzekert brandschade aan roerende en onroerende schade.

Bovenstaande verzekeringen zijn dus de verzekeringen die je als zelfstandig ondernemer zeker af moet sluiten. Meer weten of een vrijblijvend advies op maat? Neem dan eens contact op met onze verzekeringsadviseurs, zij vertellen u graag meer!

Als u een bedrijfspand heeft wilt u natuurlijk dat essentiële risico’s goed gedekt zijn. Hiervoor is de bedrijfspand verzekering in het leven geroepen. Een soort opstalverzekering, maar dan voor bedrijfsgebouwen.

Deze zakelijke verzekering dekt uw bedrijf voor zaken zoals brand, storm of blikseminslag en kan een hoop financiële schade voorkomen.

De bedrijfsgebouwverzekering dekt overigens niet de inventaris van uw bedrijf, hiervoor is er de inventaris- en goederenverzekering.

Rechtsbijstandverzekering voor bedrijven

Een zakelijke rechtsbijstandverzekering voorziet u van juridische ondersteuning bij conflicten met bijvoorbeeld leveranciers of klanten, maar ook bij interne aangelegenheden zoals conflicten met uw personeel. Dergelijke juridische aangelegenheden kunnen vaak uitmonden in complexe en tijdrovende zaken waar veel ondernemers niet de tijd en/ of benodigde kennis voor hebben. Daarom is het raadzaam om een rechtsbijstandverzekering voor bedrijven af te sluiten. Zo weet u dat u bij eventuele conflicten kunt terugvallen op een juridisch specialist en zorgt deze dat u krijgt waar u recht op heeft.

Dus kies voor zekerheid en sluit uw zakelijke rechtsbijstandverzekering direct online af.

Als ondernemer krijgt u onherroepelijk te maken met risico’s. Deels natuurlijk gewoon een onderdeel van het vak, maar daarom niet minder belangrijk om het de nodige risico’s goed af te dekken. Een zakelijke rechtsbijstandverzekering biedt u juridische ondersteuning op dit vlak en zorgt dat u sterker staat bij eventuele conflicten. Of dat dit nu is met een medewerker, een leverancier die zijn afspraken niet nakomt of de verhuurder van uw bedrijfspand.

Voordelen rechtsbijstandverzekering voor bedrijven
In het kort enkele voordelen op een rij:
- Juridische ondersteuning bij conflicten met personeel of zakenpartners
- Juridische ondersteuning als u aangeklaagd wordt
- Juridische ondersteuning als u stappen wilt ondernemen
- Ondersteuning bij algemene juridische aangelegenheden
Dus kies voor zekerheid en sluit uw zakelijke rechtsbijstandverzekering direct online af.

Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven

Nee, een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven is niet verplicht. Wel kan deze een waardevolle toevoeging zijn die u (hoge) schadeclaims kan besparen als u of een van uw medewerkers tijdens het werk schade of letsel toebrengt aan anderen.

Benieuwd naar uw mogelijkheden? Vergelijk dan direct online zakelijke aansprakelijkheidsverzekeringen en sluit uw verzekering op maat vandaag nog af.

AvB is de afkorting voor Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven. Deze zakelijke verzekering beschermt u als ZZP’er of bedrijf tegen financiële aanspraken van derden.

Het gaat hier om materiële en letselschade aan personen en zaken die door u als ondernemer of een van uw medewerkers wordt veroorzaakt. Een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering kan uw onderneming dus een hoop geld schelen in het geval van schadeclaims.

Sluit dus vandaag nog uw aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven af bij Snelvoorelkaar.nl en bescherm uzelf tegen onnodige risico’s.

Als bedrijf bent u aansprakelijk als u of een van uw medewerkers tijdens het werk materiële of fysieke schade toebrengt aan personen of zaken. Ook valt onder bedrijfsaansprakelijkheid verantwoordelijkheid als werkgever richting uw werknemer.

Onder bedrijfsaansprakelijkheid valt:
- Schade die een medewerker aan een derde partij toebrengt
- Schade die medewerkers elkaar onderling toebrengen
- Schade die medewerkers oplopen tijdens de uitvoering van hun werkzaamheden.

Ook belangrijk om te weten is dat onder bedrijfsaansprakelijkheid niet enkel materiële schade valt, maar ook eventuele gevolgschade. Belangrijk dus om deze passend te verzekeren met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Het niet of onvoldoende verzekeren van uw aansprakelijkheid met een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven kan tenslotte resulteren in forse schadeclaims.

Neem voor vragen ook vrijblijvend contact op met de verzekeringsspecialisten van Snelvoorelkaar.nl, zij kijken graag met u mee.

Als ondernemer kunt u te maken krijgen met beroepsaansprakelijkheid. Maar wat is het eigenlijk?
In het kort gaat het hier om de aansprakelijkheid die voortvloeit uit fouten van zelfstandigen of ondernemingen bij de uitoefening van onafhankelijke beroepsmatige activiteiten. Beroepsaansprakelijkheid kan dan ook door allerlei zaken ontstaan, zoals nalatigheid, verkeerde inschattingen, verkeerd advies, verzuim etc. De schade die hieruit ontstaat kan dus op u als ondernemer verhaald worden.

Voor het bepalen van beroepsaansprakelijkheid wordt vaak gekeken naar de normen van de beroepsgroep. Oftewel: zou een andere professional met dezelfde kennis en ervaring op dezelfde manier gehandeld hebben met inachtneming van de eisen van goed vakmanschap?

Meer weten over zakelijke verzekeringen? Bekijk onze bedrijfsverzekeringen of neem vrijblijvend contact op voor een verzekeringsadvies.

Inventaris- en goederenverzekering

Een inventaris- en goederenverzekering dekt uw bedrijf voor schade die veroorzaakt wordt door brand, storm, blikseminslag of ontploffing. Schade die u normaal met een flinke kostenpost zouden opzadelen, waar u natuurlijk niet op zit te wachten.

Bovenop de dekking door bovenstaande schade bent u ook verzekerd voor:
- Omzetderving (inkomsten die u door de schade misloopt)
- Bereddingskosten (gemaakte kosten om de schade te beperken)
- Expertisekosten (de kosten voor het vaststellen van de schade)

Meer weten? Vraag het vrijblijvend aan onze verzekeringsadviseur.


Staat uw vraag er niet tussen?

Neem contact met ons op.

envelopecamera-video
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram