Welke verzekeringen heb ik nodig als ZZP?

Welke verzekeringen heb ik nodig als ZZP?

Ondernemen is risico nemen, dit zult u als ondernemer wel begrijpen. Sommige risico’s horen erbij, andere risico’s wilt u zich als ZZP’er beter tegen verzekeren. Vreemd genoeg zijn de meeste zakelijke verzekeringen niet verplicht voor ZZP’ers. Het is ook per bedrijf verschillend welke risico’s u kunt lopen. De enige verplichte verzekering voor ZZP’ers is de ziektekostenverzekering, maar iedereen in Nederland heeft deze natuurlijk al. Verder kunt u zich voor van alles verzekeren. 

Wij hebben de belangrijkste ZZP verzekeringen voor u op deze pagina op een rij gezet.

Bekijk alle ZZP verzekeringen
welke verzekeringen heb ik nodig als zzp

Kies de juiste verzekeringen voor uw bedrijf

Als (startende) ZZP'er is het belangrijk om te denken aan het afsluiten van een aantal verzekeringen om uw bedrijf en uzelf te beschermen. Zo kan een aansprakelijkheids­verzekering bijvoorbeeld dekking bieden als er schade wordt veroorzaakt tijdens het uitvoeren van werkzaamheden. Een arbeidsongeschiktheids­­verzekering (AOV) zorgt voor financiële zekerheid als u tijdelijk niet in staat bent om te werken. Heeft u een eigen pand? Dan kan het ook verstandig zijn om een bedrijfspandverzekering af te sluiten die dekking biedt voor bijvoorbeeld brand of diefstal. Daarnaast kan een inventaris- en goederenverzekering schade aan uw inboedel en opgeslagen goederen dekken.

Het is aan te raden om goed te vergelijken en te kijken wat voor uw specifieke situatie en bedrijf het beste is. Verzekeringen kunnen in het begin misschien een extra kostenpost lijken, maar het kan in de toekomst juist veel geld en zorgen besparen.

Zakelijke autoverzekering

Wanneer u een bedrijfsauto aanschaft is het verplicht om een zakelijke autoverzekering voor uw voertuig te regelen. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. De goedkoopste dekking voor uw autoverzekering is WA. Natuurlijk zijn er ook uitgebreidere dekkingen mogelijk. Heeft u al een zakelijke autoverzekering? Wellicht is oversluiten via Snelvoorelkaar.nl interessant. Het kan u namelijk een flinke besparing per jaar opleveren.

Bekijk zakelijke autoverzekering

Arbeidsongeschiktheids­verzekering ZZP

Als hardwerkende professional zorgt u met uw inzet, kennis en kunde voor uw inkomsten. Geen werk betekent minder geld, of helemaal geen geld. De arbeidsongeschiktheids­verzekering kosten zijn voor veel ZZP’ers een reden om deze niet af te sluiten. Men neemt alle risico’s van dien voor lief.
De arbeidsongeschiktheids­verzekering ZZP is momenteel niet verplicht. De overheid wil hier iets aan gaan veranderen. In het nieuwe pensioenakkoord is namelijk vastgelegd dat ZZP’ers verplicht gaan worden om zich te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. Hoe dat er precies uit gaat zien, is echter nog niet duidelijk. Tot die tijd is dit uw eigen verantwoordelijkheid.

Arbeidsongeschiktheids­verzekering ZZP vergelijken

Snelvoorelkaar.nl biedt een reguliere arbeidsongeschiktheids­verzekering ZZP aan tegen een scherpe premie. Daarnaast bieden wij een AOV alternatief voor ZZP'ers. Voor ons AOV alternatief voor ZZP'ers betaalt u een lage maandelijkse premie. Mocht er iets gebeuren waardoor u niet meer kunt werken keert deze verzekering éénmalig een belastingvrij bedrag uit wanneer u naar verwachting langer dan 12 maanden een lichamelijke functie verliest.

Bekijk onze AOV ZZPBekijk AOV alternatief voor ZZP'ers

Bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering ZZP

Met een bedrijfs­aansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd wanneer u schade aanricht aan andere personen of hun spullen. Een verzekering als deze is niet verplicht als ZZP'er. Toch wordt wel aangeraden om zo'n verzekering af te sluiten, want een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. De laatste jaren neemt het aantal schadeclaims toe, maar ook de bedragen van deze schadeclaims. Daarom kiezen veel ZZP’ers en ondernemers met een eenmanszaak voor een bedrijfs­aansprakelijkheidsverzekering (AVB).

Bekijk onze ZZP bedrijfs­aansprakelijkheidsverzekering
welke verzekeringen heb ik nodig als zzp bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Beroepsaansprakelijkheids­verzekering ZZP

Wanneer u als ZZP’er in de zakelijke dienstverlening actief bent, en u bijvoorbeeld advies geeft, bouwtekeningen maakt of berekeningen uitvoert voor uw klanten, kunt u door een beroepsfout financiële schade veroorzaken bij een opdrachtgever. U kunt dan aansprakelijk worden gesteld voor dit financieel verlies of de gemiste omzet. De beroeps­aansprakelijkheidsverzekering voor ZZP'ers biedt dan uitkomst. Deze verzekering vraagt u eenvoudig aan bij Snelvoorelkaar.nl.

Verschil bedrijfsaansprakelijkheid en beroepsaansprakelijkheid

Vraagt u zich na het lezen van deze tekst af wat is nu het verschil tussen deze vormen van aansprakelijkheid? Een handig geheugensteuntje: voor iedere ondernemer met een bedrijf kan bedrijfsaansprakelijkheid gelden. Alleen voor ondernemers met een adviserend beroep geldt beroepsaansprakelijkheid.

Bekijk onze ZZP beroeps­aansprakelijkheidsverzekering

Zakelijke rechtsbijstandsverzekering

Net als het geval is bij de aansprakelijkheids­verzekering, is een particuliere rechtsbijstand­verzekering als ZZP’er zijnde niet genoeg. U kunt als ondernemer op vele manieren bij een juridisch conflict betrokken raken. Zo kunt u te maken krijgen met een leverancier die zijn afspraken niet nakomt. Of een afnemer die een onterechte claim indient. Of u heeft een conflict met uw werknemer over zijn arbeidscontract. Je kunt hiervoor als zzp'er een zakelijke rechtsbijstand­verzekering afsluiten. Een zakelijke rechtsbijstand­verzekering helpt u bij juridische geschillen met bijvoorbeeld afnemers, leveranciers, personeel en de overheid.

Bekijk onze zakelijke rechtsbijstandverzekering

Over ons

Snelvoorelkaar.nl is een intermediair en werkt volgens het zogenaamde 'execution only' principe. Doordat wij voornamelijk online werken kunnen wij onze verzekeringen tegen concurrerende tarieven aanbieden, waardoor u bespaart op uw verzekeringskosten. Let op dat u voor het afsluiten van een financieel product over voldoende kennis en ervaring dient te beschikken om zelfstandig een financieel product uit te kiezen en af te sluiten. Indien u hierover twijfelt raden wij u aan om persoonlijk advies in te winnen.

Bekijk zzp verzekeringen

Bespaar direct op al uw zakelijke verzekeringen

AOV alternatief voor ­ZZP'ers

v.a. €30 per maand
Weten wat de
AOV alternatief voor ­ZZP'ers inhoudt?
Meer informatie

Arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP

Weten wat de
Arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP inhoudt?
Meer informatie

Zakelijke autoverzekering

v.a. €7.95 per maand
Weten wat de
Zakelijke autoverzekering inhoudt?
Meer informatie

Verzuimverzekering

Weten wat de
Verzuimverzekering inhoudt?
Meer informatie

Inventaris- en goederenverzekering

v.a. €5.00 per maand
Weten wat de
Inventaris- en goederenverzekering inhoudt?
Meer informatie

Bedrijfspand verzekering

v.a. €7.00 per maand
Weten wat de
Bedrijfspand verzekering inhoudt?
Meer informatie
Naar alle ZZP verzekeringen

Dit zeggen onze klanten over ons

Brigitte

scherpe premies, goed bereikbaar, klantvriendelijk.

/5

Sjak

ik kan er niet meer van maken dat jullie met het team het heel goed doet en houden zo

5/5

Fritz Schulz

Informatie is makkelijk te vinden en snelle reactie op vragen

4/5

envelopecamera-video
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram