Drie tips om te besparen op ZZP arbeidsongeschiktheids­verzekering kosten

Drie tips om te besparen op ZZP arbeidsongeschiktheidsverzekering kosten

Over het algemeen is het bij ZZP’ers bekend dat een ZZP arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) een verstandig keuze is. Het dient immers als financieel vangnet. Toch sluiten veel ZZP’ers een dergelijke verzekering niet af omdat men denkt dat deze te duur is. Echter is het aantal ZZP’ers in de afgelopen jaren sterk toegenomen. Het resultaat: de premies voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering zijn steeds concurrerender geworden. Zet uw bedrijf dus verstandig voort en sluit een verzekering af om uw eigen inkomen te beschermen. Want ziek worden is al erg genoeg. Met de onderstaande tips kunt u de juiste keuzes maken bij het afsluiten van de verzekering, en zo direct besparen op de premiekosten.

Direct aanvragen
besparen-op-zzp-aov-kosten

1: Kies een arbeidsongeschiktheidspercentage die past bij uw beroep

U bent arbeidsongeschikt als ZZP’er als u meer dan 25% beperkt bent om uw beroep uit te voeren. Natuurlijk hangt het dit percentage af van wat voor beroep u heeft. Wanneer u bijvoorbeeld een been gebroken heeft kunt u geen metselwerk of andere zware arbeid uitvoeren, maar als u op kantoor (of thuis) werkt is dit meestal prima te doen. Het is dus van belang uzelf de vraag te stellen hoeveel risico u loopt in uw vak: kunt u, ook wanneer u een blessure of ziekte heeft, uw beroep blijven uitoefenen? Is dat het geval, dan is het misschien niet nodig om al bij 25% arbeidsongeschiktheid een uitkering aan te vragen. Voor een uitkering vanaf 35% arbeidsongeschiktheid betaalt u namelijk minder premie dan wanneer u voor 25% kiest. Daarnaast kunt u ook aangeven dat u bepaalde risico’s niet wil meeverzekeren. Ook dat levert een fors lagere premie op.

2: Verleng uw eigen risicoperiode

Bent u gezond én is uw onderneming financieel gezond? Dan kunt u overwegen om de eigen risicoperiode te verlengen. U ontvangt dan bijvoorbeeld pas na 2 of 3 maanden een uitkering, in plaats van al na 1 maand. Belangrijk is wel dat u ervoor zorgt dat u altijd die financiële buffer heeft om deze periode te overbruggen waardoor u niet direct in de problemen komt. Hoe langer u het financieel zelfstandig uit kunt houden, hoe minder premie u betaalt. Wederom een aanzienlijke besparing op uw arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP kosten!

3: Kies een korte looptijd

Als u een langdurige periode arbeidsongeschikt bent loopt uw onderneming gevaar, dat is logisch. Maar is het nodig om uzelf met een zakelijke arbeidsongeschiktheidsverzekering in te dekken voor een jarenlange uitkering? Bij de AOV voor ZZP’ers kunt u zelf de lengte van een uitkering kiezen, zelfs tot aan uw pensioen. Maar wees eerlijk, als u voor een werkgever in loondienst zou werken zou u ook niet zo’n lange periode uitgekeerd krijgen. U kunt dus besparen op uw premie door de looptijd van de uitkering aan te passen. Wanneer u kiest voor een korte looptijd, bijvoorbeeld 2 jaar, bespaart u aanzienlijk op uw ZZP AOV premie kosten.

Uw AOV snel geregeld

Bij Snelvoorelkaar.nl vergelijken we alle belangrijke verzekeraars met elkaar zodat we u de beste prijs en voorwaarden kunnen aanbieden. Wanneer u online de arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP aanvraag indient via het formulier, gaan wij meteen de vergelijking uitvoeren en de verzekering voor u afsluiten. Dat is snel voor elkaar! Heeft u hulp nodig? Als u vragen heeft of graag wat advies zou willen kunt u contact opnemen met ons. Onze verzekeringsspecialisten staan voor u klaar!

Bekijk zzp verzekeringen

Bespaar direct op al uw zakelijke verzekeringen

AOV alternatief voor ­ZZP'ers

v.a. €30 per maand
Weten wat de
AOV alternatief voor ­ZZP'ers inhoudt?
Meer informatie

Arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP

Weten wat de
Arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP inhoudt?
Meer informatie

Zakelijke autoverzekering

v.a. €7.95 per maand
Weten wat de
Zakelijke autoverzekering inhoudt?
Meer informatie

Verzuimverzekering

Weten wat de
Verzuimverzekering inhoudt?
Meer informatie

Inventaris- en goederenverzekering

v.a. €5.00 per maand
Weten wat de
Inventaris- en goederenverzekering inhoudt?
Meer informatie

Bedrijfspand verzekering

v.a. €7.00 per maand
Weten wat de
Bedrijfspand verzekering inhoudt?
Meer informatie
Naar alle ZZP verzekeringen

Dit zeggen onze klanten over ons

anoniem

Snel geregeld en scherpe premies!

/5

Fritz Schulz

Informatie is makkelijk te vinden en snelle reactie op vragen

4/5

anoniem

Het bestaat nog, klantvriendelijk en inderdaad scherp geprijsd.

/5

Samenvatting

Besparen op uw AOV

  1. Kies een passende arbeidsongeschiktheidspercentage

    Het is van belang uzelf de vraag te stellen hoeveel risico u loopt in uw vak: kunt u, ook wanneer u een blessure of ziekte heeft, uw beroep blijven uitoefenen? Is dat het geval, dan is het misschien niet nodig om al bij 25% arbeidsongeschiktheid een uitkering aan te vragen. 

  2. Risicoperiode verlengen

    U ontvangt bijvoorbeeld pas na 2 of 3 maanden een uitkering, in plaats van al na 1 maand.

  3. Korte looptijd kiezen

    Het is niet persé nodig om uzelf met een zakelijke arbeidsongeschiktheidsverzekering in te dekken voor een jarenlange uitkering

envelopecamera-video
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram